Conducătorii auto pot fi amendați pe baza filmărilor făcute de ceilalți șoferi!

Șoferii stau cu ochii pe ceilalți participanți din trafic, iar cei care încalcă legea în trafic și sunt suprinși cu telefonul sau cu o cameră de bord de alți șoferi, pot fi amendați.

Cei care sunt filmați cu telefonul sau cu o cameră de bord când încalcă legea în trafic, ar putea fi amendați. Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente, cred specialiștii din Ministerul de interne. Romania are în continuare cea mai crescută rată de decese în accidente rutiere din Uniunea Europeană.

Propunerea prevede că imaginile surprinse de șoferi cu telefoanele lor sau cu camerele de bord pot fi trimise polițiștilor și folosite ca probe pentru sancționarea conducătorilor auto care încalcă legea.

Proiectul urmează să intre în dezbatere publică în această săptămână, iar în cazul în care va fi adoptat, condiția esențială pentru folosirea acestor înregistrări video ca probe este ca șoferii care le-au realizat,  să completeze o declarație pe propria răspundere că acestea nu au fost modificate sau alterate în vreun fel.

Această inițiativă vine în contextul unor eforturi continue pentru îmbunătățirea legislației rutiere, în vederea reducerii numărului de accidente grave cauzate de comportamentul periculos al unor șoferi.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.