Armata israeliană a lansat în ultimele 24 de ore o serie de lovituri împotriva a 80 de „ţinte teroriste” în Fâşia Gaza

Armata israeliană a lansat în ultimele 24 de ore o serie de lovituri împotriva a 80 de „ţinte teroriste” în Fâşia Gaza, a anunţat luni armata într-un comunicat, citat de EFE.

Obiectivele forţelor armate au cuprins „depozite de arme, lansatoare, celule teroriste, structuri militare şi alte infrastructuri”, se afirmă în text.

Israelul îşi concentrează ofensiva din Gaza asupra oraşului Rafah, în sudul enclavei, precum şi asupra oraşului Gaza şi a oraşului şi taberei de refugiaţi Jabalia, în nord, unde susţine că s-au regrupat combatanţii Hamas.

La Jabalia, armata israeliană susţine că a localizat armament într-o instalaţie a UNRWA şi că a „eliminat” combatanţi în lupte corp la corp în zonă, fără ca soldaţii săi să fie răniţi.

„În cursul unei acţiuni în zonă, terorişti înarmaţi cu lansatoare RPG şi reperaţi în timp ce se îndreptau să atace Forţele de apărare israeliene (IDF) au fost eliminaţi într-un atac aerian”, a declarat armata.

În Rafah, la limita sudică a Fâşiei Gaza, forţele armate au afirmat că au eliminat un comandant al Jihadului Islamic şi alţi combatanţi într-un alt atac aerian.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.