Alianța Dreapta Unită atacă alegerile pentru PE cu candidați redutabili. Liderul PMP, Eugen Tomac, unul dintre europarlamentarii cei mai activi pe tema respectării drepturilor copilului!

Alegerile pentru Parlamentul din European sunt de o importanță crucială pentru viitorul României. Devine, practic, crucial votul milioanelor de români care trebuie să administreze, pe 9 iunie, lovitura de grație PSD și PNL, și să înțeleagă că singura soluție pliată pe interesul național este Alianța Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei), cea care vine în fața românilor cu candidați redutabili, capabili să facă din România unul dintre actorii cei mai importanți ai Uniunii Europene.

Liderul PMP, Eugen Tomac, candidat pe listele Alianței Dreapta Unită (USR-PMP-Forța Dreptei) la alegerile europarlamentare a fost pe parcursul întregului său mandat în Parlamentul European unul dintre susținătorii cei mai activi ai respectării drepturilor copilului.

Concret, Eugen Tomac -care a fost raportor din partea grupului PPE pentru rezoluția privind Garanția europeană pentru copii – a urmărit includerea acestei priorități în cât mai multe inițiative europene.

“Este un document esențial care reprezintă astăzi angajamentul Uniunii Europene de a lupta împotriva sărăciei și împotriva inegalității de șanse în rândul copiilor. Mă bucur că Garanția europeană pentru copii a devenit un instrument cheie pentru statele membre UE spre a asigura pentru fiecare copil provenit dintr-un mediu defavorizat accesul la asistență medicală, la educație, inclusiv la servicii de îngrijire timpurie, precum și la locuințe decente și la o alimentație adecvată”, a punctat candidatul PMP pe listele ADU la alegerile pentru PE din 9 iunie.

Potrivit liderului PMP, România are acum datoria de a respecta acest angajament și anume trebuie să rupă cercul vicios al sărăciei care afectează generații întregi de români.

„Cu atât mai mult cu cât copiii români sunt printre cei mai dezavantajați din Europa: 39% dintre copiii din România erau expuși riscului de sărăcie și de excluziune socială în 2023, o rată cu mult mai mare față de media europeană.

Datoria noastră este să ne îngrijim de copii zi de zi, prin acțiuni și fapte. Datoria noastră este să le permitem tuturor copiilor să își atingă potențialul maxim în viață”, a mai spus Eugen Tomac.

Comandat de PMP- Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forta Dreptei. Executat de SC Apostrof Media SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 41240004

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.