Retragerea lui Iohannis din cursa pentru șefia NATO, salutată de Ambasada SUA

CSAT a decis să donăm un sistem PATRIOT Ucrainei, iar Klaus Iohannis a anunţat că se retrage de la cursa pentru şefia NATO în favoarea lui Mark Rutte. Reacţiile internaţionale au fost împărţite, de la saluturi, la critici dure.

Decizia preşedintelui României Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO e un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei.

Reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite au precizat că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Decizia preşedintelui României Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei.  Suntem recunoscători pentru contribuţiile României la Alianţă şi pentru eforturile preşedintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianţei, inclusiv regiunea Mării Negre”, au transmis reprezentanţii Ambasadei SUA, într-un răspuns oferit, vineri la solicitarea News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a informat, joi, pe membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării că se retrage din competiţia pentru funcţia de secretar general al NATO, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului le-a cerut acestora să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Astfel, membrii CSAT s-au declarat în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez, mai spune sursa citată.

Preşedintele român Klaus Iohannis şi-a anunţat retragerea candidaturii de la şefia NATO, lăsând astfel drum liber premierului olandez Mark Rutte să-i succeadă lui Jens Stoltenberg, relatează AFP.

Klaus Iohannis, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că a informat membrii NATO că se retrage din cursă, a anunţat într-un comunicat Consiliul Superior al Apărării Naţionale (CSAT), care a decis să-l susţină pe premierul olandez Mark Rutte.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.