Europarlamentarul Maria Grapini, apel la responsabilitate: În PE, doar o majoritate pro-europeană poate ține piept extremiștilor. Proiectul UE trebuie să continue!

Deși a criticat, în numeroase rânduri, cu argumentele de rigoare, instituțiile europene, inclusiv pe președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, dar și anumiți comisari europeni, europarlamentarul Maria Grapini a precizat că, sub spectrul amenințărilor reprezentate de extrema dreaptă, proiectul UE, mai ales  în actualul context global, trebuie să continue.

“Sigur că trebuie îmbunătățite urgent câteva aspecte precum transparența, comunicarea, o împărțire mai corectă a bugetului, pentru a avea, așa cum ne dorim cu toții, acea coeziune socială. Ce ne-am fi făcut însă, în lumea globală, dacă fiecare stat membru ar fi mers pe propriile negocieri? Puterea de negociere crește atunci când sunt mai mulți, împreună! Ca și acordurile comerciale cu țările terțe! Inclusiv securitatea este mai mare în aceste condiții!”, a precizat eurodeputatul Grapini.

În context, Maria Grapini a menționat că, la nivelul PE, trebuie să se dea un mesaj foarte corect, și anume, că majoritatea din cei 720 de europarlamentari este pro-europeană!

Este clar, a mai spus europarlamentarul, că avem o majoritate pro-europeană și vom putea, dacă pot spune așa, să ținem piept extremiștilor.

“Trebuie însă, ca stat, să ne cerem mai bine drepturile într-o Uniune și să argumentăm, pentru că puterea de convingere vine din argumentele profesionale! De aceea toate instituțiile trebuie să fie, dacă pot spune așa, populate cu profesioniști ,conform principiului “omul potrivit, la locul potrivit”, ca să poată fi aduse argumentele necesare în negocierile pe care le fac!”, a completat Maria Grapini.

Potrivit eurodeputatului, situația în PE s-a schimbat după alegerile europarlamentare, în contextul în care a apărut un grup politic nou, de extremă dreaptă (Patriots for Europe), format din oamenii doamnei Marine Le Pen și grupul de extremă dreaptă din Germania, care a diminuat, ca și pondere, grupuri politice mai vechi, precum Grupul Conservatorilor și Reformiștilor (CRE) și Grupul Renew Europe (Renew Europe).

“Ca atare, va fi mai greu de legiferat, având în vedere că ideile și gândirea celor de extremă dreaptă este diferită de cea a grupurilor principale, popularii, social-democrații și Renew, care doresc consolidarea proiectului UE!”, a conchis Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.