Totul despre examenul de Bacalaureat din toamna acestui an!

Calendar Bacalaureat toamnă 2024. Prima probă a examenului are loc joi, 8 august. Candidații vor începe cu evaluarea competențelor de comunicare la limba română.

Prima probă pentru sesiunea de toamnă este programată pentru joi, 8 august. Candidații vor susține mai întâi proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba română, conform calendarului aprobat prin ordin de ministru 6.156 din 2023.

Totodată, competențele la limba română pot fi susținute și vineri, 9 august, zi dedicată și competențelor de evaluare a comunicării în limba maternă.

Candidații trebuie să intre în sala de examen în ordinea afișată și să respecte criteriul alfabetic, dar și ora prevăzută pentru fiecare grupă.  Totodată, fiecare candidat trebuie să aibă la el documentul de identitate. Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicționare, notițe sau lucrări, dar nici cu telefoane mobile sau orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

Iată cum arată calendarul complet al sesiunii de toamnă:

  • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A;
  • 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B;
  • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D;
  • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C;
  • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00);
  • 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor; 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale.
Cei care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații. Lucrările de contestații ajung într-o comisie de profesori evaluatori care vor recorecta și vor acorda note potrivit baremului de evaluare pentru probele scrise. Ulterior, lucrările elevilor sunt sigilate și trimise către președintele comisiei de contestații, care va compara notele acordate după reevaluare cu notele obținute la prima corectură. În cazul în care, diferența de notare dintre cele două corecturi este mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, lucrarea va fi reevaluată de către alți doi profesori evaluatori. Nota obținută în urma contestațiilor este definitivă și nu mai poate fi modificată.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.