Eurodeputatul Maria Grapini, mesaj tranșant în comisia pentru Piața Internă din PE: Uniunea Europeană nu poate fi competitivă fără o forță de muncă bine pregătită și cetățeni cu o stare de sănătate bună!

Europarlamentarul Maria Grapini a subliniat, luni, în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European, importanța alocării de fonduri suplimentare pentru formarea profesională a resurselor umane și pentru sistemul de sănătate din toate statele membre. În calitate de vicepreședintă a comisiei, eurodeputatul Grapini a evidențiat că Uniunea Europeană nu poate fi competitivă fără o forță de muncă bine pregătită și cetățeni cu o stare de sănătate bună.

De altfel, Maria Grapini a avertizat, recent, în plenul PE de la Strasbourg, că fără un sistem de educație puternic și fără un sistem de sănătate solid, nu putem vorbi de competitivitate!

“Am ascultat cu atenție Raportul Draghi. S-a spus că unul dintre punctele tari din acest Raport este cel legat de faptul că avem sisteme de educație și de sănătate puternice, în Europa. Întrebarea mea este: Sunteți de acord că avem sisteme de educație și de sănătate puternice în UE?  Din punctul meu de vedere, tocmai aici este punctul slab și, ca atare, nu putem vorbi de competitivitate, fără sisteme de educație și sănătate performante!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Totodată, eurodeputatul Grapini a precizat că promovarea viitorului competitivității europene trebuie să fie primul obiectiv pentru noua Comisie Europeană și pentru noul Parlament European.

Piața internă nu poate fi sigură fără o industrie proprie și competitivă, a mai spus Maria Grapini, care a completat că, și în precedentul mandat, în calitate de vicepreședinte al comisiei pentru Piața Internă, a susținut strategia de reindustrializare a UE.

Maria Grapini a menționat că va continua să pledeze, și în noul mandat, pentru implementarea măsurilor de creștere a competitivității europene, reindustrializare și pentru protejarea pieței interne în raport cu țările terțe.

Ca și în precedentele mandate, dreptul la educație și la sănătate va reprezenta o prioritate absolută pentru eurodeputatul Grapini și în al treilea mandat în Parlamentul European.

De menționat faptul că europarlamentarul Maria Grapini a susținut, în numeroase intervenții, în plenul și comisiile PE, că este nevoie de reindustrializare pentru a avea locuri de muncă și pentru a crește veniturile cetățenilor!

De altfel, eurodeputatul Grapini a atras atenția, în plenul PE, chiar în acest an, asupra faptului că este nevoie de politici fiscale care să permită dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, pentru a crește veniturile populației. Potrivit eurodeputatului Grapini, deși avem prețuri comparabile cu cele din UE, veniturile sunt departe de media europeană.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.