Fondurile programului Casa Verde Fotovoltaice, epuizate în mai puțin de 80 de secunde!

6.640 persoane fizice din Regiunea Sud-Vest, înscrise în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Peste 58.000 de persoane înscrise până acum în toată ţara, anunţă AFM.

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunţă, luni, că s-au terminat înscrierile în Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoanele din Regiunea Sud-Vest, fiind depuse 6.640 de dosare. Până acum s-au înscris peste 58.000 de persoane, iar înscrierile continuă marţi şi miercuri.

Fondurile alocate programul „Casa Verde Fotovoltaice“ pentru regiunea Sud-Vest Oltenia, incluzând județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea, s-au epuizat în doar 1 minut și 20 de secunde.

 Sursa citată a precizat că bugetul de 199.200.000 lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice.

”Până astăzi, inclusiv, s-au înscris peste 58.000 de persoane fizice care vor avea oportunitatea de a beneficia de o finanţare substanţială de până la 30.000 de lei pentru finanţarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice. Astfel, suntem tot mai aproape de a ne atinge scopul, acela de a asigura resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice în aproximativ 67.000 de gospodării care îşi vor reduce costul facturii la energie electrică şi care vor utiliza energie verde”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Instituţia citată precizează că înscrierile persoanelor fizice şi a unităţilor de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicaţiei informatice, se realizează conform următorului calendar:

Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 şi se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, susține că există suspiciuni de fraudă și că dosarele au fost depuse offline: „Depunerea dosarelor la AFM pentru panouri fotovoltaice miroase a hoție! Solicit Ministerului Mediului log-urile din popularea bazei de date pentru sesiunea de depunere de astăzi, unde personal am testat.

I-a încurcat puțin tehnologia, care lasă urme la care ei nu se gândesc. În timp ce încă nu se deschisese sesiunea de depunere programată pentru astăzi la ora 10:00, pe website-ul AFM, apărea mesajul că suma disponibilă a fost epuizată. Pai, cum să se fi epuizat ceva ce încă nu se deschisese? Și nu, nu-i vorba doar de scripturi care completează automatizat! Nu mai vorbesc că exista soluții tehnice pentru că fix asta să nu se întâmple”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.