Eurodeputatul Maria Grapini, întrebări punctuale adresate ministrului ungar István Nagy, pe tema priorităților Președinției ungare a Consiliului UE, în domeniul agriculturii: „Răspunsurile s-au limitat la declarații generale, fără a oferi măsuri clare pentru sprijinirea fermierilor!”

În cadrul comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European, europarlamentarul Maria Grapini a adresat mai multe întrebări punctuale ministrului ungar al agriculturii, István Nagy, pe tema priorităților Președinției ungare a Consiliului Uniunii Europene, în domeniul agriculturii.

“Domnule ministru, eu sunt dezamăgită că ați vorbit foarte mult și ați folosit cuvântul “trebuie”, de mai multe ori, dar nu am înțeles nimic concret, din prezentarea dumneavoastră. Vă întreb, acum, dacă Politica Agricolă Comună (PAC) trebuie să arate altfel și, dacă da, spuneți-mi o propunere a dumneavoastră despre acest lucru? Nu îmi spuneți că, în UE, sunt 27 de state… Cum vedeți, concret, rezolvarea situației, ca ministru al Agriculturii, al țării care deține Președinția Consiliului UE ? Sunteți de acord că avem fermieri în Piața Internă care au alte subvenții decât alți fermieri tot din Piața Internă? Există această solidaritate, și anume, ca toți fermierii, și cei din Vest, dar și cei din Est, să primească aceleași subvenții?”, a punctat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini l-a întrebat pe ministrul ungar al agriculturii ce măsuri va adopta în timpul Președinției ungare a Consiliului Uniunii Europene, în privința bolilor animalelor, în contextul în care, în România, animalele bolnave sunt împușcate.

Din păcate, ministrul agriculturii din Ungaria nu a răspuns concret la nicio întrebare. Răspunsurile primite s-au limitat la declarații generale, fără a oferi măsuri clare pentru sprijinirea fermierilor. Voi continua să presez Comisia și pe noul Comisar pe agricultură, pentru a modifica PAC-ul și pentru a sprijini, nediscriminatoriu, fermierii!”, a conchis europarlamentarul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.