Maria Grapini a cerut, la Strasbourg, Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant să pledeze, împreună cu ONU, pentru pace. Stoparea atacurilor teroriste și a uciderii oamenilor nevinovați, prioritară pentru eurodeputat!

Europarlamentarul Maria Grapini a solicitat, în plenul PE de la Strasbourg, Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant să pledeze, împreună cu ONU, pentru pace și pentru a pune capăt atacurilor teroriste și uciderii oamenilor nevinovați.

„Cred că lucrul cel mai important pe care l-am auzit, astăzi (n.a.-marți), în hemiciclu, este să reușim să punem în aplicare Rezoluția 1701 a ONU. Cred că trebuie să pledăm pentru pace și să nu ne poziționăm subiectiv, poate, de o parte sau de alta. Mesajul nostru trebuie să fie foarte clar: să fie pace, să înceteze războiul!”, a punctat, în intervenția sa eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a mai spus că trebuie să vedem cum, în ciuda misiunii ONU, s-a ajuns la situația ca Hamas și Hezbollah să nu poată să fie dezarmate.

“De ce de atâția ani nu reușim să punem capăt acestor grupări teroriste și acestor teroriști?”, a întrebat eurodeputatul Grapini.

Mai mult, Maria Grapini a reiterat necesitatea unor demersuri concrete împotriva Iranului în contextul în care, susține domnia sa, Libanul a fost atacat, practic, de Iran.

“Pacea trebuie să ne unească și trebuie să reușim ca Înaltul Reprezentant să introducă pe agenda sa, ca lucru primordial, punerea în aplicare a Rezoluției 1701 a ONU. Avem două focare de război. Pentru stoparea ambelor trebuie să luptăm, fără dublă măsură, atât în Ucraina cât și în Orientul Mijlociu!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.