Directorul general al Termoenergetica, Adrian Teodorescu, vești bune pentru bucureșteni: Nu există premisele unei creșteri a facturii la căldură în acest sezon!
Adrian Teodorescu, director general Termoenergetica, îi liniștește pe bucureșteni în privința facturilor pentru căldură și apă caldă în acestă iarnă. În schimb, șeful Termoenergetica spune că temerea cea mai mare o reprezintă avariile care pot opri agentul termic în sezonul rece, dar că totul depinde de vreme.
Directorul general al companiei Termoenergetica, Adrian Teodorescu, a declarat că nu existe premisele unei creșteri a facturii la căldură în acest sezon.
„În acest moment, nu există nicio perspectivă pentru majorarea tarifului la populație. Este și an electoral, este adevărat. S-a menținut și plafonarea prețului la gaz și atunci, nici producătorii nu au obținut tarife majorate. Din perspectiva noastră, nu există niciun motiv pentru populație să fie majorat prețul agentului termic”, a mai spus Adrian Teodorescu, la Gandul.
De altfel, despre facturile la gaze şi energie electrică din această iarna aceasta a vorbit și ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acesta a dat asigurări că prețurile plătite de populație vor fi similare cu cele de anul trecut.
„Preţurile (la gaze și energie – n. r.) nu vor fi mai mari decât iarna trecută. Schema de compensare-plafonare este în vigoare până la 1 aprilie. A fost important şi este important să-i protejăm pe români, pentru că, aşa cum ştiţi, preţul la gaz, dar şi la energie electrică, depinde de lucruri care nu sunt doar la îndemâna României. Depinde de situaţia din Orientul Mijlociu, depinde de situaţia din Ucraina, depinde de decizia Ucrainei de a continua sau nu tranzitul de gaze ruseşti ş.a.m.d. Deci, în contextul acestor evenimente excepţionale, schema de compensare-plafonare şi-a făcut treaba şi şi-o va face şi în iarna aceasta”, a dat asigurări ministrul Sebastian Burduja.
Șeful Termoenergetica se teme însă de vremea rea și de eventualele avarii care ar putea duce la întreruperea furnizării agentului termic.
„Cel mai prost scenariu este legat de o fluctuație de temperatură, cu o stare a vremii ca cea pe care o vedem azi, cu precipitații. Este cel mai rău scenariu din perspectiva furnizorului. Cel mai bun scenariu este cel cu niște temperaturi constante, care să ne permită o reglare. Sperăm să nu avem avarii imprevizibile, și aici mă refer la cele de impact major”, a mai spus Adrian Teodorescu.