Eurodeputatul Maria Grapini a cerut indexarea pensiilor cu rata inflației pe anul 2024: Statele membre sunt obligate să găsească soluții pentru o protecție socială eficientă, care să conducă la scăderea numărului de cetățeni aflați în sărăcie!
Susținătoare ferventă a pensionarilor, europarlamentarul Maria Grapini a făcut un apel la Guvernul României, în special la ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, ca, la întocmirea bugetului de stat pentru anul 2025, să respecte legea organică privind indexarea pensiilor cu indicele inflației pe anul 2024!
“Totdeauna am susținut echitatea și respectarea legilor! Dacă sunt proaste, trebuie schimbate urgent, dar nu încălcate! Sursele la buget trebuie căutate de instituțiile responsabile, în direcția reducerii și chiar a eliminării procentului mare de evaziune fiscală și a anumitor cheltuieli ce trebuie diminuate!”, a punctat eurodeputatul Grapini.
În calitate de europarlamentar al grupului S&D din Parlamentul European, Maria Grapini a reamintit ministrului Finanțelor, dar și Guvernului, că Pilonul social, votat în plenul Parlamentului European, obligă statele membre să găsească soluții pentru o protecție socială eficientă, care să conducă la scăderea numărului de cetățeni aflați în sărăcie.
“Sper ca rațiunea să învingă și să se țină cont, la întocmirea bugetului, de obligația legală ce prevede indexarea pensiilor!”, a mai spus europarlamentarul.
De reamintit faptul că eurodeputatul Maria Grapini a criticat, la finele anului trecut, în cadrul unei intervenții ferme în plenul Parlamentului European, indecizia Comisiei Europene privind măsurile de eradicare a sărăciei.
“Este foarte bine că am fost informați cu privire la rezultatul summitului G-20 și este foarte bine că s-a discutat un subiect important pe care și noi, aici, în PE, îl discutăm frecvent, și anume, cum să combatem sărăcia. Pentru că da, la nivel global, există populație în sărăcie. Din păcate, și la noi, în Uniunea Europeană, ne confruntăm cu această situație, avem de la copii în sărăcie, până la persoane adulte, în vârstă, care suferă din cauza acestei situații. Este bine că s-a ajuns la un acord, dar când îl aplicăm?”, a punctat eurodeputatul Grapini.
Nu în ultimul rând, europarlamentarul S&D a menționat că trebuie găsite soluțiile adecvate, inclusiv verificarea modului în care se fac aceste mari averi, “pentru că, de foarte multe ori, bogăția se acumulează prin evaziune și prin nerespectarea regulilor și a legilor!”.