Divergențe între Dragnea și Tăriceanu pe tema suspendării lui Iohannis

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că, atâta timp cât şeful statului respectă Constituţia, nu ştie dacă suspendarea mai este o prioritate. Liviu Dragnea declarase cu o zi înainte că planul suspendării rămâne de actualitate.

Liderii Coaliţiei de la guvernare nu au opinii convergente despre suspendarea preşedintelui Klaus IOhannis. „Atâta vreme cât preşedintele va respecta Constituţia, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafaţă, nu ştiu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid şi constitutional. Cred că trebuie să ajungem la un moment T0. Ce facem cu aceste mii de dosare în care viciile de procedură sunt evidente. Actele de poliţie judiciară sunt clare. Ce facem cu ele? Le lăsăm aşa?”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

„Este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui Iohannis, pentru că doar faptul că a semnat decretul de revocare a doamnei Kovesi nu înseamnă că ăsta era  singurul motiv de suspendare. De 7-8 luni de zile preşedintele, care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor, şi cel care mediază între puterile statului şi care coagulează in jurul lui puterile statului şi energiile pozitive din această ţară, blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare, recontestare, retrimiterea unor legi foarte importante şi necesare care trebuiau să intre în vigoare demult, blochează de câte ori poate activitatea Guvernului, ameninţă Guvernul, ameninţă primul-ministru, participă la proteste împotriva Guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis”, a susţinut Liviu Dragnea.

El a spus că „sută la sută” demersul privind suspendarea preşedintelui va merge mai departe, iar la ora asta nu ştie ce ar trebuie să se întâmple ca acest lucru să se oprească în toamnă.
Preşedintele Senatului a afirmat, însă, că lupta cu ”statul paralel” va trebui să continue. „Dar eu cred că aceste demersuri trebuie să le continuăm. Nu putem să considerăm că dacă a fost demis Codea, dacă a fost revocată Kovesi, gata, s-a rezolvat problema. Eu nu cred că s-a rezolvat”, a mai spus Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, referitor la situaţia mutării ambasadei României din Israel că, în condiţii normale, i-ar fi spus premierului Viorica Dăncilă că nu are cum să educe toţi ”neaveniţii din politică”, pentru că ”mai sunt şi tâmpiţi, mai sunt şi unii care sunt demenţi, pădurea este plină cu lighioane”. Tăriceanu consideră că nu este nimic ilegal în modul în care Guvernul a gestionat situaţia, însă apreciază că ”lucrurile probabil va fi necesar să fie rezolvate într-un scurt timp”.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că DNA şi Laura Codruţa Kovesi, prin cele 6.700 de dosare de abuz în serviciu pe care le-au instrumentat în ultimii şapte ani, au făcut ca România ”să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, ceea ce este ”un deserviciu imens”. ”România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă”, a spus Tăriceanu.

”Nu pot fi lăsaţi în continuare procurori care au mentalitatea din perioada comunistă, procurori care cred că scopul lor este să găsească vinovaţi şi să raporteze cât mai multe dosare la hectar, cum a făcut doamna Kovesi, în aşa fel încât România să pară cea mai coruptă ţară din Europa”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, României i s-a făcut ”un deserviciu imens”. ”România nu stă pe picior de egalitate cu celelalte ţări europene, atâta timp cât este blamată cu această etichetă. Oficialii români nu pot să aibă aceeaşi greutate în poziţiile lor, cât au această etichetă, tinichea legată de coadă. Este un deserviciu uriaş”, a mai spus Tăriceanu.

Şeful Senatului a afirmat că acesta a fost un gest ”premeditat, parte a unui plan”, motiv pentru care ar trebui înfiinţată o ”Comisie pentru aflarea adevărului”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.