Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj cu ocazia începerii anului școlar: Educația este principala cărămidă pentru construcția unei societăți civilizate, pragmatice și eficiente!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Cu ocazia începerii noului an școlar, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a transmis un emoționant mesaj elevilor, profesorilor și părinților.
“Un nou an școlar bate la ușă. Elevii, profesorii, învățători și părinții se pregătesc pentru începerea anului școlar.
Educația este principala cărămidă pentru construcția unei societăți civilizate, pragmatice și eficiente. De modul cum înțelegem să facem educație depinde viitorul fiecăruia dintre noi, al țării și al generațiilor care urmează.
Cred că este nevoie de alt mod de a face educație, un mod bazat pe vocație și nu pe memorare! Trebuie, înainte de toate, să se asigure infrastructura necesară, mai ales în mediul rural, unde condițiile rămân, din păcate, precare, pentru o educație de calitate.
Am mai spus acest lucru și îl voi repeta cu fiecare ocazie: Educația este nu numai stâlpul de bază al unei societăți, dar și cel mai de preț drept al copiilor!
Educația nu poate fi trainică dacă nu există oameni bine pregătiți în domeniu și dacă nu există condițiile necesare pentru a o transmite elevilor. Accesul copiilor la educație este un drept constituțional și, în context, fiecare copil trebuie să beneficieze de el!
Doresc tuturor elevilor, de la cei care pășesc în prima lor clasă, până la cei care parcurg ultimul an de liceu, mult succes, ambiție și înțelegerea importanței educației si, cadrelor didactice, multă putere de muncă și răbdare pentru a transmite dragostea de școală elevilor”, a precizat eurodeputatul Grapini.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.