Procurorii DNA fac verificări în Primăria lui Boc!

DNA verifică la Primăria Cluj-Napoca documente referitoare la proiectul de ticketing, care este realizat în prezent de municipalitate cu bani europeni, dar anchetatorii fac și verificări în teren, în stațiile în care au fost montate aparatele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, în cursul dimineții de marți s-a primit solicitarea, din partea DNA Cluj, de a verifica o serie de informații în legătură cu implementarea acestui proiect european.”Este vorba de proiectul de ticketing pe care Primăria îl are în acest moment în implementare în parteneriat cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca și care trebuie să se finalizeze până la sfârșitul acestui an.

În cadrul proiectului de ticketing există o componentă de software care prevede montarea unui sistem electronic și a unui program care să gestioneze întreaga bază de date a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca precum și parte de hardware care se referă la dotarea tuturor mijloacelor de transport în comun cu validatoare care să coincidă și să corespundă tehnic cu sistemele de eliberare a tichetelor și practic odată implementat acest proiect se schimbă conceptul de transport pe călătorie în transport pe unitate orară’, a spus Oana Buzatu.

Ea a precizat că în acest moment nu există informații că o persoană anume ar fi vizată de cercetări.

Astfel, reprezentații din cadrul primăriei care sunt responsabili în acest proiect au pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate. De asemenea, anchetatorii s-au deplasat inclusiv în teren pentru a vedea cum a fost implementat proiectul.

„Așteptăm să vedem dacă au nevoie de alte informații. În acest moment nu există altceva decât o solicitare de punere la dispoziție a unor informații”, a precizat Buzatu.

Noul sistem de ticketing, complet automatizat și care face posibilă achiziționarea de cartele sau bilete de călătorie pentru transportul în comun din Cluj-Napoca, a început să funcționeze din data de 9 septembrie. Proiectul a fost realizat printr-un proiect european cu o finanțare de 33 de milioane de lei.

Cele 61 de automate de eliberare a biletelor au intrat în funcțiune treptat, pe parcursul lunilor septembrie și octombrie.

Proiectul vizează folosirea unor carduri pe lângă bilete. Noile carduri sunt echipate cu memorie locală și microprocesor, care comunică wireless cu cititorul de carduri. Cardul conține o interfață de comunicație radio și memorie, este garantat pentru cel puțin 100.000 de cicluri încărcare-descărcare, durata medie de viață fiind de cel puțin 5 ani.

Proiectul de ticketing a început în iunie 2013, licitația pentru realizarea sa, organizată de Primăria Cluj-Napoca, fiind câștigată de asocierea dintre SC Ramb Sistem SRL și SC CS Vision SRL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.