Berlusconi, bănuit de legături cu mafia siciliană

0

Documentarul prezentat la Festivalul de Film de la Veneţia despre presupusele legături ale fostului premier Silvio Berlusconi cu mafia siciliană ar trebui interzis, a susţinut marţi un membru al partidului fostului şef al guvernului de la Roma, relatează DPA, citată de Agerpres.

“Belluscone: Una Storia Siciliana” este un documentar în care spectatorul poate întâlni cântăreţi de stradă din Palermo, şefi ai mafiei, dar şi un consilier al lui Berlusconi, Marcello Dell’Utri, închis pentru legături cu Cosa Nostra. Filmul a fost proiectat duminică în cadrul competiţiei de film experimental a festivalului.
Senatorul Lucio Malan a declarat pentru canalul web Klauscondicio că este “corect şi adecvat” ca partidul lui Berlusconi, Forza Italia, să ceară justiţiei italiene interzicerea peliculei, deoarece aceasta este ofensatoare pentru Berlusconi, pentru Italia şi pentru “milioanele de oameni care l-au votat”.

Regizorul Franco Maresco a lucrat la “Belluscone” timp de trei ani, însă o serie de eşecuri l-au făcut să abandoneze proiectul şi să cadă în depresie. Documentarul a fost finalizat de către prietenul său, criticul de film, Tatti Sanguineti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.