Polițiștii fac 31 de percheziții în București și alte patru județe

0

Polițiștii efectuează vineri dimineață 31 de percheziții domiciliare și la sediile unor firme în București și județele Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, 25 de persoane urmând a fi duse la audieri, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Persoanele fizice și juridice respective sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale.

Suspecții au subcontractat lucrări unor firme fictive și au înregistrat achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor, arată IGPR.

Potrivit unor surse oficiale din IGPR, în vizorul polițiștilor și procurorilor se află și mai multe primării, contractele fiind semnate cu autorități locale.

Prejudiciul estimat până în prezent de anchetatori este de 2 milioane de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

La acțiune, care beneficiază de suportul de specialitate al SRI, participă 130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații.

Dosarul penal se află în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor al Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.