Dacian Cioloș are cuvinte de laudă pentru Corina Crețu

0

România va fi bine reprezentată cu Corina Crețu la portofoliul Dezvoltării Regionale, iar un portofoliu la Comisia Europeană nu se dă unui stat membru ci unui comisar desemnat, a arătat duminică, la Digi24, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloș.

‘România, în primul rând, va fi bine reprezentată, cu doamna Corina Crețu la portofoliul Dezvoltării Regionale și așa cum și eu am încercat, ca și comisar european la Agricultură și Dezvoltare Rurală, făcându-mi treaba la nivel european, prin faptul că vorbesc aceeași limbă, prin faptul că provin de aici, că am contacte cu foarte mulți oameni din România, sunt convins că și doamna Corina Crețu, pe domeniul ei de competență, care e important pentru România, va face același lucru’, a precizat Dacian Cioloș.

Acesta consideră că România a primit un portofoliu important în cadrul viitorului Executiv european.

‘Un portofoliu nu se dă unui stat membru, a spus-o și președintele Comisiei Europene, un portofoliu se dă unui comisar desemnat. Sigur că există o legătură între calitatea comisarului, competențele lui și portofoliul care i se acordă. Din acest punct de vedere, cred că România nu are motive de supărare, pentru că are în continuare un comisar desemnat, care are un portofoliu important, Dezvoltare Regională’, a mai spus Dacian Cioloș.

Potrivit sursei citate, pentru a-și forma structura, președintele Comisiei Europene ia în considerare mai mulți factori respectiv de ordin politic, de ordin tehnic, al competențelor.

‘De data aceasta, a fost foarte important și echilibrul între bărbați și femei în Comisia Europeană, dar, dincolo de asta, a ales (președintele CE — n.r.) oameni de calitate, oameni competenți, pe care să îi îndrepte mai ales spre portofolii importante’, a adăugat Cioloș.

Corina Crețu va deține portofoliul Politicii Regionale în viitoarea Comisie Europeană, potrivit anunțului făcut în 10 septembrie 2014 de președintele ales al noului Executiv comunitar, Jean-Claude Juncker, care a prezentat într-o conferință de presă componența Colegiului comisarilor pentru perioada 2014-2019.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.