Potop în Maramureş

0

Potop în Maramureş. Mai multe gospodării au fost inundate după ce a plouat timp de 24 de ore. Şuvoaiele au măturat tot ce le-a stat în cale, iar localnicii au asistat neputincioşi la dezastrul care i-a lovit.

Mai multe gospodării din localităţile Seini, Săbişa şi Copalnic Mănăştur au fost inundate, iar străzile au fost pur şi simplu acoperite cu apă. În localitatea Seini autorităţile au intervenit cu patru utilaje, dar şi cu un excavator, informează Romaniatv.net.
Apa a creat mari probleme şi pe Drumul Naţional 1 C, între Baia Mare şi Satu Mare, unde un sens de circulaţie a fost inundat. „A plouat mult, a fost apa până aproape de mijlocul asfaltului”, a declarat un şofer.
Autorităţile locale susţin că apa nu s-a putut scurge, întrucât cei de la Drumurile Naţionale au făcut tuburi de scurgere prea înguste sub podeţele din faţa caselor. Iar acestea s-au umplut de gunoaiele aduse de ape de pe versanţi.

Şi în Baia Mare, din cauza ploilor torenţiale, canalizările nu au mai făcut faţă, iar mai multe străzi au fost inundate. Disperaţi, oamenii au ieşit şi ei cu lopeţile pentru a-şi scoate apa din gospodării. În urma intervenţiei, pompierii au curăţat 15 podeţe.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.