PDL şi PNL cer demisia “de urgenţă” a primarului general al Capitalei

Share:

PDL şi PNL cer demisia „de urgenţă” a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru proasta gestionare a banului public, a declarat, luni, Mihai Atănăsoaei (PDL), arătând că bucureştenii nu vor avea apă caldă şi căldură decât pe perioada campaniei electorale.

„Ne întoarcem la vremea în care va trebui să ne spălăm în ligheanele ceauşiste”, a susţinut, într-o conferinţă de presă, Mihai Atănăsoaei, purtător de cuvânt al PDL Bucureşti, care a susţinut că Sorin Oprescu „fuge de răspundere” şi că motivul pentru care RADET a ajuns în situaţie de faliment ar fi refuzul primarului general de a plăti datoriile către această companie.

„În faţa unei asemenea situaţii de urgenţă, pentru că a lăsat Capitala fără apă caldă, cu posibilitatea de a rămâne fără căldură evocată chiar de dumneavoastră, domnule Sorin Oprescu, constituie o situaţie de urgenţă, iar, în situaţie de urgenţă, PDL şi PNL vă cer demisia de urgenţă”, a spus Atănăsoaei, adresându-se lui Sorin Oprescu.

La rândul său, liderul consilierilor PDL din CGMB, Mircea Raicu, a precizat că, după şase ani de „administraţie Sorin Oprescu”, bucureştenii „retrăiesc momente din epoca de aur”, acest lucru fiind rezultatul a şase ani de subfinanţare cronică a serviciilor publice de încălzire şi transport.

„În mandatele lui Sorin Oprescu nu numai că nu s-au făcut investiţii, nu numai că nu s-au făcut reparaţii curente la reparaţii însă, an de an, Sorin Oprescu a refuzat efectiv să aloce sumele la care s-a angajat în faţa cetăţenilor prin subvenţie. Sorin Oprescu minte atunci când spune că ACL nu a votat strategia privind sistemul de încălzire a oraşului”, a spus Raicu.”Întorcându-ne la RADET, atragem atenţia primarului Sorin Oprescu şi Guvernului Victor Ponta că situaţia în care se află serviciul public de încălzire este foarte gravă şi poate duce la prăbuşirea acestuia”, a mai spus Mircea Raicu.

Atât Atănăsoaei, cât şi Raicu au susţinut că soluţia este demisia din funcţie a lui Sorin Oprescu, menţionând că ei se vor gândi dacă să iniţieze un referendum pentru demiterea primarului general al Capitalei.

Bucureştenii din sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 nu au mai avut apă caldă începând din 2 octombrie. ELCEN, furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), a explicat că apa caldă nu a mai fost livrată la temperaturile obişnuite în urma reducerii cantităţii de gaze primite de la Distrigaz.

RADET a anunţat pe site, sâmbătă, că a fost nevoită să reducă temperatura apei calde, în sectoarele 2, 3, 4 şi 5, din cauza reducerii presiunii şi cantităţii de gaze livrate către ELCEN.

Începând din 30 septembrie, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei. Sâmbătă, Distrigaz a anunţat că a reluat furnizarea la parametri normali.”Creşterea temperaturii se face gradual. În prezent, ELCEN distribuie căldură la parametri optimi, dar intervine consumul la nivel local. Devine o chestiune de timp până consumatorul final va avea acces la apa caldă”, a explicat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

Reprezentanţii ELCEN declarau duminică după-amiază, pentru Mediafax, că apa caldă va reveni la temperatura obişnuită, până la ora 18.00, în toate sectoarele afectate din Capitală.

ELCEN a precizat că a acumulat datorii în valoare de peste 88 de milioane de lei către Distrigaz, în timp ce are de recuperat de la RADET aproximativ 2,5 miliarde de lei, fără a mai calcula şi penalităţile, pentru energia termică livrată şi neplatită în perioada noiembrie 2012 – septembrie 2014.

Edilul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a formulat o sesizare la ANPC privind problema apei calde, în care susţine că RADET a încălcat clauzele contractuale care prevăd o anumită temperatură de livrare a apei, iar consumatorii vor fi nevoiţi să achite un serviciu de care nu au beneficiat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.