Meleșcanu repetă că nu a fost ofițer acoperit

0

Candidatul independent la președinție Teodor Meleșcanu a declarat sâmbătă într-o emisiune televizată că nu a fost niciodată ofițer acoperit, informează Agerpres.

Întrebat de moderatori dacă el este candidatul care a fost ofițer acoperit, Teodor Meleșcanu a răspuns că, fiind de trei ori senator, candidatura sa a fost verificată de fiecare dată de diferite instituții. „Este aberant, dacă ești șef nu ești acoperit. Nu am fost nici ofițer activ, nici acoperit, nici descoperit, nici înainte, nici acuma, nici în viitor. Cred că v-am răspuns suficient, e clar. De altfel, am trei mandate de senator, de fiecare dată când mi-am depus candidatura a fost verificată și de CNSAS, și de toți ceilalți. Dacă era ceva ați fi aflat demult”, a spus Meleșcanu, la TVR.

Teodor Meleșcanu a precizat că deși calitatea sa de fost director al SIE îi conferă anumite atuuri, acestea nu pot fi valorificate în campania sa electorală. „Evident, este unul din marile mele atuuri, numai că nu am ce să valorific în campanie electorală. Informațiile Serviciului de Informații Externe sunt strict informații de politică externă”, a afirmat Meleșcanu.

Rugat să contribuie la clarificarea chestiunii legate de faptul că este benefic sau nu ca un viitor șef de stat să fi avut legături cu un serviciu secret, fostul director al SIE a răspuns că depinde de modul în care este folosită această calitate. „Dacă este folosită în campanie electorală împotriva unor competitori sau a altora, sau în politică, sau pentru crearea de false majorități prin soluții imorale, cum se spune, acesta este un lucru rău. Dacă le folosește în interesul țării este un lucru foarte bun după părerea mea”, a spus Meleșcanu.

El a menționat că din poziția pe care a ocupat-o până de curând nu avea cum să aibă informații despre dosarele care au fost făcute publice în ultima vreme și care se leagă de numele unor persoane lansate în cursa prezidențială. „Nu aveam de unde să am cunoștință despre dosarele care s-au deschis, dosarele sunt la Parchet, sunt în curs de elaborare, de cercetare, nu aveam de unde să am informații”, a spus Meleșcanu.

Întrebat dacă i se pare o pură coincidență faptul că există, în prezent, în campanie electorală, multe procese televizate, candidatul independent la alegerile prezidențiale a susținut că este posibil ca acum să fi ajuns la maturitate dosarele.

„S-ar putea foarte bine ca perioada campaniei electorale să fie foarte stimulativă pentru aceste dosare. S-ar putea la fel să fie un efort deosebit din partea justiției, pe care nu-l putem nega sau să considerăm că nu-l putem băga în seamă, față de ridicarea MCV — Mecanismul de Cooperare și Verificare — privind România, care așa, cum spuneați, are numeroase efecte, inclusiv admiterea în Schengen. Oricare din aceste lucruri poate să fie o explicație”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.