Tupeu: Tăriceanu le cere liberalilor să-l voteze

Share:

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la Preşedinţia României, a transmis un Apel către liberali, în care le cere să-l voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Tăriceanu spune că prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, este doar „un veleitar fără ideologie, un ahtiat după funcții înalte”, iar el este „singurul” care îl poate învinge pe Victor Ponta în turul al doilea. 

„Mai sunt doar câteva zile până la ziua primului tur al alegerilor prezidențiale. Este evident pentru toată lumea că lupta pentru locul 2 se dă între mine și Klaus Iohannis. Nu este nici pe departe o luptă politică între două persoane, ci o luptă pentru viitoarea direcție pe care va merge România.

Cunoașteți cu toții că am avut relații inconsistente și, pe alocuri, tensionate cu Crin Antonescu. Asta nu mă împiedică să-l apreciez pentru recunoașterea greșelii de a-l fi promovat pe Klaus Iohannis în conducerea centrală a partidului și de a-l fi sprijinit involuntar să devină candidatul la președinție al PDL și nu al PNL”, le spune Tăriceanu liberalilor.

Tăriceanu susţine că, în ciuda divergenţelor, Crin Antonescu „s-ar fi bătut pentru PNL”, însă „pe Klaus Iohannis acest „detaliu” nu-l interesează”.”El este un veleitar fără ideologie, un ahtiat după funcții înalte. Când i s-au oferit funcții în Guvern alături de PSD, a acceptat fără rezerve, când i s-a oferit candidatura alături de Băsescu și echipa sa, a acceptat fără rezerve. În rarele sale apariții, am văzut cu toții cât de repede și cât de sârguincios a trecut de la tezele USL, la tezele și filozofia politică a lui Traian Băsescu și a PDL. Dumnevoastră, prieteni liberali, ați militat activ și ați votat pentru demiterea Președintelui României cu ocazia Referendumului din 2012. Dacă îl veți susține pe Iohannis, vă renegați de o manieră compromițătoare propriile convingeri, deveniți aliații lui Băsescu, dar mai cu seamă vă veți situa împotriva celor 7,4 milioane de români care și-au pus speranța în Dumneavoastră. PNL nu trebuie să ajungă pentru Klaus Iohannis un simplu instrument al parvenirii sale politice și pe scara socială, ci trebuie să rămână partidul pentru care au luptat și s-au sacrificat mulți liberali de-a lungul istoriei sale de 139 de ani. O țară întreagă a constatat lipsa sa de pregătire și de experiență politică, dar și anumite faţete ale activității sale care pun serios sub semnul îndoielii integritatea și onestitatea sa și pe care nu a reușit să le explice opiniei publice de o manieră convingătoare”, le mai transmite Tăriceanu liberalilor.

Şeful Senatului reiterează ideea că este singurul care îl poate învinge pe Victor Ponta în turul al doilea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.