Iohannis trimite un mesaj comunităţii maghiare

Share:

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a adresat, joi, un mesaj comunităţii maghiare, spunând că schimbarea pe care vrea să o facă este spre binele României, pentru „o Românie a respectului, pentru o Românie prosperă” şi că această schimbare îi priveşte şi pe membrii etniilor minoritare.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că pentru toţi minoritarii care sunt de fapt cetăţeni români este nevoie de „o Românie a respectului, prosperă şi liberă”, transmite corespondentul Mediafax.”Aici, în Cluj, o parte semnificativă a populaţiei, ca şi în restul Ardealului, sunt etnici maghiari şi vreau să le transmit un mesaj foarte clar: schimbarea pe care vreau să o fac este spre binele României, pentru o Românie a respectului, pentru o Românie prosperă, pentru locuri de muncă şi venituri decente pentru toţi cetăţenii români. Şi pe dumneavoastră vă priveşte această schimbare, cu toţii, români, maghiari, germani şi alte minorităţi, suntem cetăţeni români. Pentru toţi este nevoie de o Românie a respectului, prosperă şi liberă. Judecaţi bine atunci când votaţi”, a spus Iohannis.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, joi, că maghiarii sunt liberi să voteze după conştiinţă, el precizând că decizia privind sprijinul UDMR în turul al doilea a fost îngreunată de ”revenirea în ecuaţie” a lui Corneliu Vadim Tudor, fiind ”un gest neaşteptat şi de neînţeles”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.