Guvernul (Ponta) remaniat va fi instalat în decembrie

0

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că un guvern remaniat se va prezenta Parlamentului în luna decembrie urmând să se stabilească dacă instalarea noului cabinet se va face înainte de adoptarea bugetului sau concomitent.

Întrebat dacă Victor Ponta va prezenta noua formulă guvernamentală în zilele care au rămas până la sfârşitul anului, Liviu Dragnea a răspuns: „Guvernul în decembrie şi trebuie să stabilim dacă venim cu el înainte de buget sau în aceeaşi zi cu bugetul”, informează Romaniatv.net.

Calendarul discuţiilor în coaliţia de guvernământ va fi unul accelerat întrucât partidele de la putere îşi doresc mai întâri să convină asupra unui plan de acţiune al coaliţiei înainte de a începe discuţiile despre formula viitoare a Executivului. Potrivit lui Liviu Dragnea, acest plan de acţiune include revizuirea Constituţiei, adoptarea Codului Electoral, descentralizarea, regionalizarea, reforma educaţiei şi a sănătăţii.

Dragnea a negat că s-ar fi purtat negocieri cu PLR legate de portofoliile pe care ar urma să le primească acest partid. „Până acum, PLR nu a solicitat nici un portofoliu, contrar ştirilor care au ieşit. N-a fost nici o întâlnire în care să se fi discutat acest lucru”, a declarat Liviu Dragnea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.