Președintele CJ Vâlcea Ion Cîlea a murit

0

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, lider de aproape 10 ani al organizație județene a PSD, a decedat miercuri dimineață, la ora 6,00, la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, în urma unei boli incurabile.

Ion Cîlea s-a născut în Ocnele Mari, în 1945, și în cursul acestui an a fost diagnosticat cu cancer. Cîlea a fost președintele Consiliului Județean Vâlcea din anul anul 2008 și lider al organizației PSD Vâlcea din anul 2005.

Preşedintele executiv al PSD Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, a declarat, pentru Agerpres, că social-democraţii vâlceni sunt în stare de şoc. „Este o dramă, un om care toată viaţa şi-a dedicat-o politicii, un om respectat de colegi, dar şi de adversarii politicii. Domnul Cîlea a reprezentat stânga vâlceană, este un vector al social-democraţiei, un om care a fost interesat atât de interesul cetăţenilor, dar şi de soarta judeţului în funcţia pe care vâlcenii i-au acordat în două scrutine. Mai mult, deşi ştia că este bolnav şi a fost sfătuit de prieteni şi de colegi să renunţe pentru a se putea trata şi a se gândi la propria sănătate, domnul Cîlea a preferat să rămână în prima linie şi să fie aproape de oameni şi să se zbată pentru soarta principalelor obiective ale judeţului. Politic, nu mai trebuie spus că PSD Vâlcea este una din cele mai puternice organizaţii din România şi asta se datorează în mare parte stilului domnului preşedinte Ion Cîlea. Sunt extrem de trist şi public o spun pentru prima dată, dincolo de relaţiile politice administrative pe care le-am avut cu domnul Ion Cîlea, acesta semăna leit cu bunicul meu. Am ţinut foarte mult la acest om pentru că i-am fost alături în toate proiectele mari pe care le-a avut şi aveam şi această afinitate legată de asemănarea fizică cu bunicul meu pe care l-am iubit enorm. Vâlcea pierde una dintre cele mai importante personalităţi. În faţa bolii crunte şi incurabile, Ion Cîlea a dat o lecţie tuturor. A stat drept şi demn în faţa fatalităţii, ceea ce dovedeşte că spiritul lui nu a fost înfrânt”, a spus deputatul Constantin Rădulescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.