Coaliţia internaţională va trimite 1.500 de militari în Irak

Share:

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite pentru contracararea reţelei teroriste Stat Islamic va trimite 1.500 de militari în Irak, anunţă un general american.

Militarii străini vor avea misiunea de a oferi consiliere şi instruire serviciilor de securitate irakiene şi miliţiilor kurde care luptă împotriva grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant – SI/SIIS/SIIL), informează Mediafax.”Trupele vor fi trimise în curând”, a declarat, conform Euronews, locotenent-generalul american James Terry, comandantul coaliţiei internaţionale împotriva organizaţiei teroriste.

Văduva lucrătorului umanitar britanic David Haines, decapitat în septembrie de gruparea Stat Islamic (SI), a declarat, într-un interviu pentru Sky News difuzat duminică, că cei care i-au ucis soţul sunt „laşi” şi că nu îi este „frică” de ei, relatează AFP.”Ei se cred curajoşi, dar acesta nu este curaj. Est un act de laşitate să decapitezi pe cineva care are mâinile legate la spate şi stă în genunchi”, a declarat plângând Dragana Haines într-un interviu acordat de la domiciliul său din Sisak, Croaţia, primul de la moartea soţului său.

Gruparea Stat Islamic a revendicat la 14 septembrie decapitarea lui David Haines într-un mesaj video care prezintă asasinarea sa. Alţi trei ostatici occidentali au fost decapitaţi de SI: doi jurnalişti americani, James Foley şi Steven Sotloff, şi un voluntar britanic care lucra pentru o asociaţie umanitară, Alan Henning.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.