Bărbați înarmați au pătruns într-un apartament din Belgia

0

Patru bărbaţi au intrat într-un apartament din oraşul belgian Gand (Gent), iar poliţia a izolat şi înconjurat zona, relatează BBC News Online. Acţiunea celor patru bărbaţi înarmaţi care au luat ostatică o persoană nu are motivaţie teroristă, a anunţat Parchetul local din oraşul flamand.

Trei indivizi suspectaţi de participare la luarea de ostatici din oraşul belgian Gand au fost arestaţi în cursul unei intervenţii a poliţiei care continuă, relatează presa belgiană, citată de AFP.

Cei trei suspecţi, care s-au predat fără violenţă, au fost arestaţi de serviciile de intervenţie, potrivit postului VRT.”Intervenţia este în curs, iar situaţia nu este prea clară”, conform VRT. Cel puţin o persoană este ţinută în continuare sechestrată de autorul luării de ostatici.

O persoană ar fi reţinută, a precizat pentru AFP Parchetul din Gent, care a adăugat că „nu există informaţii privind o legătură între acest incident şi terorism, gruparea Stat Islamic sau evenimentele în curs de desfăşurare de la Sydney”, unde un bărbat a luat ostatici clienţi şi angajaţi ai unei cafenele şi unde a fost desfăşurat steagul islamic de culoare neagră. Luarea de ostatici de la Gent a avut loc înainte de ora locală 09.00 (10.00, ora României) şi este urmărită „cu atenţie”, a anunţat Parchetul din Gent. Poliţia a fost anunţată „imediat” de o persoană care se afla la faţa locului şi a reuşit să părăsească blocul de locuinţe, a mai anunţat Parchetul.

Bărbaţii au pătruns într-un apartament din zona Dampoort din acest oraş situat în nordul Belgiei.”Sunt în clădire, dar nu este clar ce se întâmplă în interior”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

La locul incidentului a fost instaurat un perimetru de securitate, iar unităţi de intervenţie ale poliţiei federale au fost trimise pentru a susţine forţele locale de poliţie, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei.

De asemenea, Parchetul federal a anunţat că acţiunea nu pare să aibă motivaţii teroriste. Parchetul nu a fost sesizat în legătură cu luarea de ostatici din Gent, în condiţiile în care deţine competenţe în problemele de terorism, a precizat un purtător de cuvânt.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.