Iohannis: Memoria comunismului nu trebuie trecută sub tăcere!

Președintele Klaus Iohannis declară, pe pagina sa de Facebook, că arhivele fostei Securități reprezintă „o parte din istoria” României, adăugând că ”dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați”.

„Arhivele fostei Securități reprezintă o parte din istoria poporului nostru. Dosarele întocmite de poliția politică închid în paginile lor nenumărate vieți de oameni nevinovați. Mâine voi vizita arhivele păstrate de CNSAS la Popești-Leordeni.

CNSAS deține, după Germania și Polonia, a treia arhivă ca mărime, preluată de la fostele servicii secrete comuniste. În aceste dosare se află memoria comunismului și nu avem dreptul s-o trecem sub tăcere. Dimpotrivă, ea va avea o contribuție importantă la deschiderea unui Muzeu al Comunismului, despre care am vorbit la Timișoara imediat după alegeri”, spune șeful statului, în mesajul postat duminică pe Facebook.

Administrația Prezidențială a anunțat, sâmbătă, că șeful statului va vizita, luni dimineață, depozitele de arhivă ale CNSAS de la Popești-Leordeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.