Băsescu, urmărit penal pentru șantaj

Traian Băsescu este urmărit penal pentru şantaj. Fostul preşedinte a fost, miercuri, la Parchetul General, unde a fost chemat în calitate de suspect în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat de şantaj. Lucian Bolcaş, avocatul social-democratei, a relatat ce s-a întâmplat în faţa procurorului, precizând că fostul preşedinte este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de şantaj si ameninţare.

Traian Băsescu a stat circa 30 de minute la Parchetul General. Ministerul Public a anunţat, prin intermediul Biroului de presă, că fostul preşedinte este urmărit penal.”În cauza constituită ca urmare a plângerii formulate de către doamna Firea Gabriela, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus, prin ordonanţa din data de 11 martie 2015, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de domnul Băsescu Traian sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, relatează Romaniatv.net.

Azi, 18 martie 2015, domnul Băsescu Traian s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a-i fi adusă la cunoştinţă învinuirea, context în care apărătorii acestuia au solicitat un termen pentru consultarea dosarului”, se arată în comunicat.

La rândul său, Lucian Bolcaş, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că avocaţii fostului preşedinte au solicitat un termen pentru a studia dosarul.”Nu s-a stabilit un termen, in functie de consultarea dosarului, se va stabili. (…) S-a comportat ca orice suspect care vine la Parchet. Nu a făcut declaratii, declaraţii se vor face numai dupa ce se va consulta dosarul. (…)

Urmărirea penală nu s-a inceput. Este cercetat în calitate de suspect pentru infracţiunile de santaj si amenintare”, a spus Bolcas. Întrebat ce riscă Traian Băsescu pentru acuzaţiile care i se aduc, Bolcaş a răspuns: „Riscă ce scrie Codul Penal. În Codul penal spune că pentru şantaj se poate lua o pedeapsă de până la 7 ani, inclusiv.”

Avocatul a mai arătat că nu exclude o confruntare între Traian Băsescu şi Gabriela Firea. „Doar doamna procuror poate să stabiliească asta. Nu este exclus, dar este prematur să spun dacă o voi cere eu, in functie de declaraţie pe care o va da sau nu”.

Bolcaş a precizat că, în comparaţie cu alte dosare, cel în care este acuzat Traian Băsescu este „subtirel”, dar „ca fond e foarte consistent”.”Iertati-ma, dar suspectul Traian Băsescu l-a ameninţat ieri pe procurorul general. Ce poate sa fie mai interesant decat asta, nu?”, a adăugat avocatul. Întrebat care a fost starea de spirit a lui Băsescu, Bolcaş a răspuns: „Iertati-ma, dar nu cunosc starile de spirit si mi-e absolut indiferent”.

Totodată, Bolcaş a fost întrebat de jurnalişti cum l-ar apăra pe Băsescu dacă ar fi avocatul lui: „Sa il asist pe domnul Traian Basescu, mi-ar fi abolut imposibil. Sunt la vârsta şi experienta la care imi aleg clientii. E o ipoteza care nu se sustine.””Postura de suspect nu este o haina cu care te imbraci sau te dezbraci. E o haina cu care esti imbracat. (…) Un proces penal nu este niciodata cu invinsi sau invingatori. Un procest penal e un lucru trist pentru toata lumea. E trist pentru ca se ajunge la asemenea situatii, se provoaca asemenea situatii”, a mai comentat Bolcaş.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.