Pakistanul, prima paradă militară de Ziua Națională după șapte ani!

0

Pakistanul a organizat luni prima sa paradă militară de ziua națională din ultimii șapte ani, o demonstrație simbolică de forță în războiul împotriva talibanilor, la câteva luni după ce un atac asupra unei școli militare s-a soldat cu moartea a 132 de elevi, relatează Reuters.

Parada de ziua națională a Pakistanului, celebrată cu 31 de salve, s-a desfășurat în condiții de securitate sporită. Rețele de telefonie mobilă au avut semnalul blocat din precauție, întrucât militanții au folosit frecvent astfel de aparate pentru a declanșa bombe.

Nicio paradă nu s-a mai desfășurat în Pakistan din 2008, după escaladarea conflictului militar cu talibanii pakistanezi. Armata susține însă că militanții au fost puși pe fugă după ce a lansat anul trecut o operațiune pentru a-i scoate pe insurgenți din ascunzătorile din regiunile tribale nord-vestice Khyber și Waziristanul de Nord, la frontiera cu Afganistanul.

Premierul Nawaz Sharif, care a participat la paradă, a dat publicității o declarație în care a avertizat asupra amenințării pe care o reprezintă elementele antistatale care vor să distrugă țara.’Pakistanul este hotărât să-și îndeplinească angajamentul luat față de părinții fondatori că va proteja patria’, a precizat Sharif.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.