Încep pregătirile pentru târgul de miei din sectorul 4

Share:

Pregătirile pentru organizarea ediţiei din acest an a TÂRGULUI DE MIEI din Piaţa APĂRĂTORII PATRIEI sunt în plină desfăşurare.

În incinta complexului agroalimentar situat pe şos. Berceni nr. 183 B a fost demarată deja amenajarea ţarcurilor care vor găzdui miei aduşi pentru sacrificare. Totodată, abatorul în suprafaţă totală de 280 mp, dotat cu o hală de asomare ultramodernă, a fost igienizat, urmând ca activitatea să fie supravegheată permanent de medici reprezentând A.N.S.V.S.A., relatează Romaniatv.net.

Până în prezent şi-au anunţat participarea 50 de ciobani din zone precum Dobrogea, Sibiu, Dâmboviţa, cât şi din cele limitrofe Capitalei. Dacă situaţia o va impune, solicitările de participare depăşind capacitatea ţarcurilor estimate, numărul acestora poate fi suplimentat.

Devenit tradiţie în Sectorul 4 şi singurul de acest gen de pe raza Capitalei, Târgul de Miei este autorizat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, urmând să funcţioneze în perioada 30 martie – 11 aprilie a.c.

„Piața de Miei de la Apărătorii Patriei rămâne singura de acest gen din Capitală, mieii fiind adăpostiți în condiții corespunzătoare de igienă, iar sacrificarea lor va avea loc într-un abator salubru, modern, dotat conform standardelor europene în vigoare. Prin organizarea anuală a acestui târg urmărim încurajarea producătorilor autohtoni, care au posibilitatea de a-și valorifica munca. Marfă proaspătă va fi din belșug, iată un cadou pe care ne străduim și considerăm noi, am reușit să îl dăruim anual, de Paște, locuitorilor Sectorului 4, dar și din toată Capitala”, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.