PNL cere reluarea votului în cazul Dan Șova

Share:

PNL cere reluarea votului din senat în privinţa cererii de arestare pentru Dan Şova. Un deputat PNL spune că numai aşa Senatul va demonstra că nu este în slujba intereselor de partid. 

Deputatul PNL cere prin intermediul unui comunicat de presă să fie reluat votul în Senat privind cererea de arestare a lui Dan Şova. Demnitarul este de părere că reluarea acestuia este necesară pentru a sancţiona votul de miercuri. Acesta consideră că senatorii au o obligaţie morală şi politică de a dovedi în faţa opiniei publice că Senatul nu este supus intereselor de partid.

Solicitarea a fost făcută în nume propriu şi deocamdată nu există un acord al conducerii Partidului Naţional Liberal în privinţa acestui demers.

Partidul Național Liberal a anunţat că a sesizat vineri Curtea Constituțională a României pentru decizia Senatului de a respinge cererea de arestare preventivă și reținere a senatorului Dan Șova.

Solicitarea DNA de arestare a înregistrat 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă” şi 5 abţineri, pentru aprobare. Potrivit anunţului oficial făcut în plen în urma numărătorii voturilor, ca urmare a faptului că nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor, Senatul nu încuviinţează arestarea preventivă a lui Dan Şova. Numărul total al senatorilor este de 168, majoritatea fiind, astfel, de 85 de parlamentari.

Deocamdată, Şova a rămas cu imunitatea la arestare doar pe baza procesului verbal de constatare a rezultatului votului, în Monitorul Oficial nefiind publicată încă vreo hotărâre oficială a Senatului de respingere a cererii DNA.

Dan Șova este acuzat de săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu în dosarul privind fapte de corupție la companiile energetice Turceni și Rovinari.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.