Udrea va afla pe 2 aprilie dacă petrece Paștele în libertate

Elena Udrea află pe 2 aprilie dacă petrece Paştele după gratii sau în libertate, informează România TV. Fostul ministru nu concepe să petreacă sărbătorile de Paşte după gratii şi a contestat arestarea preventivă.

Elena Udrea a anunţat încă de la finalul săptămânii trecute că a contestat decizia de prelungire a arestului preventiv. Ruxandra Dragomir a ieşit, vineri, de la vizita pe care i-a făcut-o fostului ministru la Arestul Central, cu o hârtie pe care erau scrise mesajele Elenei Udrea.”Am câteva mesaje să vă transmit din partea Elenei. A depus deja constestatie impotriva prelungirii arestului preventiv si spera ca de data aceasta judecătorul sa nu mai vină cu decizia in plic”, a spus Ruxandra Dragomir.

Elena Udrea, la fel ca Rudel Obreja, Tudor Breazu şi Gheorghe Nastasia, au contestat decizia din 23 martie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care s-a admis, în parte, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive pentru primii trei, respectiv a arestului la domiciliu pentru Nastasia.

Tot în arest la domiciliu sunt şi Ştefan Lungu şi Cornel Resmeriţă, dar aceştia nu au contestat decizia instanţei.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În 23 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a mai anunţat că a reclamat la CSM şi faptul că se fac presiuni asupra judecătorilor, dar şi asupra oamenilor implicaţi în dosare de către DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.