Udemeriștii „plâng” după penalul Marko Attila

Share:

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că el a depus la biroul preşedintelui Senatului, Valeriu Zgonea, demisia deputatului Marko Attila, plecat în Ungaria, după ce acesta i-a trimis-o pe mail. Udemeristul a adăugat că Marko Attila le lipseşte celor din Uniune.

Camera Deputaţilor a amânat cu o săptămână o decizie în cazul deputatului UDMR, Marko Attila, după ce acesta a trimis o cerere de demisie, scrisă de mână.

Deputaţii au considerat că foaia printată de preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu poate fi considerată un document oficial.”Am primit prin mail demisia astăzi în jurul orei 3 şi am printat şi am dat preşedintelui Camerei. Acum zece zile, pe 20 martie, am avut o întâlnire cu domnul Marko în Ungaria, el atunci mi-a spus că se gândeşte la o demisie şi astăzi am primit demisia prin mail. În două zile va ajunge probabil şi originalul prin poştă. Este o decizie curajoasă, o decizie corectă şi sunt convins că va reuşi să demonstreze nevinovăţia. Eu, personal, azi nu am vorbit cu el, dar i-au transmis colegii prin mail”, a spus Kelemen Hunor.

Acesta a precizat că, personal, crede în nevinovăţia colegului său de partid. „Sunt convins că a acţionat conform legii atunci când era vorba de retrocedări şi despăgubiri. Apreciez această decizie. Şi până acum procedura de urmărire şi investigare se făcea. Nu a fost oprită procedura niciun moment, el este urmărit penal, nu se blochează nicio procedură. Demisia nu este incertă, dacă aveţi impresia că cineva se joacă de 1 aprilie cu demisia domnului deputat vă înşelaţi. El şi-a dacă şi-a dat demisia şi a scris-o cu mâna lui operează de azi”, a adăugat preşedintele UDMR.

Întrebat de ce un parlamentar român stă în Ungaria, liderul UDMR a răspuns că deputatul Marko Attila nu are nicio restricţie la această oră.”Nu există nicio restricţie nici până la această oră privind libertatea de mişcare a domnului Marko, poate să fie oriunde, poate să meargă oriunde, când va exista o restricţie atunci se poate discuta mai mult despre acest subiect, acum nu a făcut şi nu a făcut nicio ilegalitate. Eu am discutat de o demisie şi de această posibilitate de a trimite această demisie. Asta e o prostie, că ar dori să renunţe la cetăţenie”, a declarat Marko Attila.

Kelemen Hunor a spus că grupului UDMR îi lipseşte deputatul Marko Attila. „Ne lipseşte în fiecare zi, dar asta e altă discuţie, dar a fost decizia lui să nu vină în Parlament. Am văzut cazuri ale parlamentarilor trimişi în judecată şi puşcărie fără arestare preventivă”, a conchis liderul UDMR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.