CSM a sesizat Inspecţia Judiciară pentru declaraţiile lui Băsescu

Share:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis să trimită o sesizare la Inspecţia Judiciară legată de afirmaţiile făcute luni seara în ceea ce-i priveşte pe preşedintele ICCJ, procurorul-şef al DNA şi directorul adjunct al SRI, informează România TV. Traian Băsescu a afirmat căFlorian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu că sunt „artizanii” modului „răvăşit” în care se face justiţie în România.

„Din silă nu îi sun. Ei sunt artizanii acestui mod răvăşit de a face justiţie și fără respect pentru cel care nu e condamnat. Ce să fac, vor să mai rămână cinci mandate în funcție. Am primit lecţia Niţu. Îl sunasem pentru că aveam o problemă de clarificat cu el. Nu avea nici o legatura cu dosarul fiicei mele”, a declarat Băsescu, la B1 TV.

Întrebat ce i-ar spune actualului preşedinte, Klaus Iohannis, dacă l-ar întreba despre cei trei, fostul şef de stat a fost rezervat: „Nu aş spune… Le-am văzut şi alte feţe celor trei. Am început să aflu a doua zi după ce am terminat mandatul”.

Traian Băsescu a precizat că niciunul dintre cei trei nu l-a sunat vreodată în timpul mandatului. „Niciodată nu m-a sunat niciunul din ei. La Coldea am lăsat o dată mesaj să mă sune pentru că am găsit la mine nişte documente secrete care nu s-au predat. Am sunat şi le-am trimis”.

Totuşi, Traian Băsescu a admis că, după încetarea mandatului, a sunat la cabinetul șefului DNA, Codruța Kovesi, pentru a cere numărul de telefon al procurorului care s-a ocupat de dosarul Flota, în ideea de a-l apela ”într-o chestiune” legată de prelungirea permisului său de port-armă.

„Am sunat la cabinetul doamnei Kovesi și am cerut secretarei numărul de telefon al unui procuror care a lucrat în dosarul Flota.Trebuia să-mi prelungesc autorizația de port-armă. De la Poliție a venit că președintele are un dosar 22/P din.. de nu știu când. Era celebrul dosar Flota care rămăsese la Constanța cu numele de înregistrare vechi, din care au fost de scoși de sub urmărire penală cei o sută de incriminați. Iar actele nu au circulat corect, să spună actul lui Băsescu a fost disjuns în dosarul care avea alt număr, unde s-a dat neînceperea urmăririi penale și a rămas prins acolo. Drept pentru care a apărut sesizarea să nu mi se elibereze permisul de port-armă, pentru că am un dosar penal în curs. Deci, atunci am sunat și am vorbit cu secretara și am cerut numărul de telefon al procurorului, care știam că a dat soluția”, a explicat fostul președinte.

El a adăugat că l-a sunat pe procurorul respectiv, care i-a ”transmis pașii de urmat”.

„L-am întrebat ce am de făcut și mi-a spus omul: domnu’ președinte, faceți la noi o cerere, cererea o primim noi, comunicăm la Constanța și pe urmă ei o să comunice la ministerul de Interne pentru permisul de port-armă”, a detaliat Traian Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.