Senatorul republican Marco Rubio vrea la Casa Albă

0

Senatorul republican de Florida Marco Rubio și-a lansat luni candidatura la învestitura pentru alegerile prezidențiale din 2016 în Statele Unite, într-un discurs la Miami, informează AFP.

Senatorul republican Marco Rubio și-a lansat candidatura la Casa Albă.”A venit timpul ca generația noastră să deschidă calea spre un nou secol american”, a declarat Marco Rubio, de origine cubaneză, în simbolicul Freedom Tower, prin care au tranzitat mii de exilați cubanezi în anii 1960 (funcționând între 1962 și 1974 ca Centru de asistență pentru refugiații cubanezi n.r.), potrivit Agerpres.

De menționat faptul că Hillary Clinton şi-a anunţat duminică pe site-ul de campanie HillaryClinton.com candidatura la preşedinţia Statelor Unite.‘Sunt candidat la preşedinţie’, a declarat Hillary Clinton, fostă primă-doamnă, senator şi fost secretar de stat, confirmând o candidatură aşteptată de mai multe luni. În acest moment, ea este singurul candidat oficial la alegerile primare democrate şi domină sondajele, notează AFP. ‘Americanii în viaţa de zi cu zi au nevoie de o campioană. Vreau să fiu această campioană’, a declarat Hillary Clinton în prima sa înregistrare video de campanie. ‘Plec pe teren pentru a câştiga votul dumneavoastră’.

Alegerile primare debutează la începutul anului 2016 în Iowa şi New Hampshire. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în noiembrie 2016. Hillary Clinton a legat o alianţă cu Barack Obama, fostul său adversar în 2008 devenit ‘prietenul’ ei, care a estimat sâmbătă că ea ar fi ‘un preşedinte excelent’.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.