Dispoziții din Codul Muncii, neconstituționale!

Curtea Constituțională a României a decis, joi, că sunt neconstituționale anumite dispoziții din Codul muncii referitoare la situația de suspendare a contractului de muncă din inițiativa angajatorului.

CCR a luat joi în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 52 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii, potrivit cărora „(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situații: (…) b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești”.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii sunt neconstituționale”, se arată într-un comunicat al CCR transmis joi AGERPRES.

Decizia CCR este definitivă și general obligatorie.

Argumentația reținută în motivarea soluției pronunțate de plenul Curții Constituționale va fi prezentată în cuprinsul deciziei care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.