Dosarul răpirii jurnaliștilor în Irak ar putea fi desecretizat

Share:

Traian Băsescu şi Vasile Blaga riscă să fie urmăriţi penal în Dosarul răpirii jurnaliştilor în Irak, potrivit România TV. De altfel, unul dintre ziariştii-victimă, Ovidiu Ohanesian cere ca dosarul să fie desecretizat. În premieră la emisiunea România Exclusiv, jurnalistul Ovidiu Ohanesian a susţinut că în rechizitoriul procurorilor sunt dovezi care demonstrează că fostul preşedinte ascunde ilegalităţi grave.

Pe 13 mai, Traian Băsescu şi Vasile Blaga vor afla dacă judecătorii reîncep urmărirea lor penală în dosarul legat de răpirea a trei jurnalişti români în Irak, în martie 2005. Până atunci, Ovidiu Ohanesian cere ca dosarul să fie desecretizat.”E necesară declasificarea imediată a dosarului răpirii din Irak fără niciun fel de rezerve şi declasificarea totală a dosarului Armament”, a afirmat, la România TV, Ovidiu Ohanesian.

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian susţine şi că Traian Băsescu ascunde ilegalităţile în care erau implicaţi Omar Hayssam, Mohamad Munaf şi doctorul Yassin, care ar fi făcut trafic internaţional cu arme.

„Statul român împreună cu oamenii de genul acesta – Omar Hayssam, Mohamad Munaf, doctorul Yassin, oamenii serviciilor -, au făcut sute, miliarde din trafic internaţional cu armament. Sunt nişte chestii de o gravitate fără precedent. Acestea sunt secretizate, muşamalizate, ascunse de Traian Băsescu şi de toată echipa de conducere a serviciilor din vremea aceea a politicului, a instituţiilor de forţă ale ţării. Acestea sunt documente din dosarul Armamentul cu date concrete cu nave, nume, cu prietenii lui Hayssam semnate de SRI, cum duceau ei bombe”, a menţionat Ovidiu Ohanesian, în emisiunea România Exclusiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.