Ginecologi de la SJU Vaslui, trimiși în judecată pentru luare de mită

0

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui au dispus marți trimiterea în judecată a medicilor Simona Botez, Doina Andrei și Adrian Tănăsescu, pentru mai multe infracțiuni de luare de mită, transmite Mediafax. Aceștia erau ginecologi în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Gabriela Marcela Rusu, șefa Secției de Obstetrică-Ginecologie, a fost trimisă în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu.

Simona Botez și Doina Andrei sunt în arest preventiv de trei luni, fiind suspectate și de fals intelectual, întreruperea ilegală a cursului sarcinii şi sustragere de înscrisuri. Adrian Tănăsescu se află de trei luni sub control judiciar.

În perioada 2009-2015, cei trei medici ar fi obținut de la pacienți sume de bani între 50 și 1 600 de lei pentru prestarea de servicii medicale ce ar trebuit să fie gratuite sau pentru efectuarea de întreruperi de sarcină, vârsta sarcinii fiind de peste 14 săptămâni. Activitatea ar fi fost disimulată prin comiterea de infracțiuni de fals referitor la completarea inexactă a foilor de observaţie clinică pentru pacienţi.

 Șefa secției este acuzată că nu a verificat activitatea medicilor din subordinea sa. ”De asemenea, nu a luat măsurile necesare pentru evidenţierea pe o condică separată a prescripţiilor medicale pentru prescrierea preparatelor cu substanţe stupefiante şi psihotrope, provocând astfel un prejudiciu de 2.080 de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, cu referire la neîncasarea sumelor de bani conform planului tarifar, şi de 15.363,16 lei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui prin acordarea asistenţei medicale gratuite, cu decontarea cheltuielilor de la bugetul de stat, pentru cazuri care nu reprezentau, de fapt, urgenţe medicale”, se arată în rechizitoriu.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.