International — 15 iulie 2015
Premierul spaniol supune votului Parlamentului acordul cu Grecia

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, și-a anunțat miercuri intenția de a supune votului Parlamentului acordul Greciei cu UE, dată fiind importanța fondurilor angajate, relatează AFP și Reuters.

‘Chiar dacă în țara noastră procedura nu este obligatorie, intenția mea este de a-l supune dezbaterii și votului Parlamentului (…) întrucât fondurile care ar urma să fie garantate de contribuabilii spanioli sunt importante’, a declarat Mariano Rajoy în fața camerei inferioare a parlamentului, Congresul deputaților.

Partidul popular (PP, de dreapta) al lui Mariano Rajoy deține majoritatea absolută în parlament. Șeful guvernului nu a anunțat când va avea loc votul asupra acordului cu Grecia, dar a reamintit că acesta este condiționat de adoptarea unui pachet de reforme.

Potrivit unei estimări a lui Mariano Rajoy de luni, factura pentru spanioli va reprezenta 12% din cel de al treilea plan de ajutor al Atenei, în sumă de 82 până la 86 miliarde de euro.

El a adăugat că își dorește ca ‘această afacere să se termine în cel mai bun mod posibil’.

‘S-a pierdut mult timp’, a mai spus Rajoy, estimând că ‘a venit timpul ca guvernul grec să fie rezonabil și să dea dovadă de responsabilitate’. De asemenea, a apreciat șeful guvernului spaniol, evitarea ‘frustrării’ poporului grec va fi dificilă.

Related Articles

Share

About Author

(0) Readers Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *