Premierul spaniol supune votului Parlamentului acordul cu Grecia

0

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, și-a anunțat miercuri intenția de a supune votului Parlamentului acordul Greciei cu UE, dată fiind importanța fondurilor angajate, relatează AFP și Reuters.

‘Chiar dacă în țara noastră procedura nu este obligatorie, intenția mea este de a-l supune dezbaterii și votului Parlamentului (…) întrucât fondurile care ar urma să fie garantate de contribuabilii spanioli sunt importante’, a declarat Mariano Rajoy în fața camerei inferioare a parlamentului, Congresul deputaților.

Partidul popular (PP, de dreapta) al lui Mariano Rajoy deține majoritatea absolută în parlament. Șeful guvernului nu a anunțat când va avea loc votul asupra acordului cu Grecia, dar a reamintit că acesta este condiționat de adoptarea unui pachet de reforme.

Potrivit unei estimări a lui Mariano Rajoy de luni, factura pentru spanioli va reprezenta 12% din cel de al treilea plan de ajutor al Atenei, în sumă de 82 până la 86 miliarde de euro.

El a adăugat că își dorește ca ‘această afacere să se termine în cel mai bun mod posibil’.

‘S-a pierdut mult timp’, a mai spus Rajoy, estimând că ‘a venit timpul ca guvernul grec să fie rezonabil și să dea dovadă de responsabilitate’. De asemenea, a apreciat șeful guvernului spaniol, evitarea ‘frustrării’ poporului grec va fi dificilă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.