Dosarul de evaziune al lui Berna, trimis la TB

0

Dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani în care administratorul Tehnologica Radion, Theodor Berna, denunțător în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată de Pachetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și care se afla pe rolul Tribunalului Prahova va fi trimis spre soluționare Tribunalului București.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații de la Tribunalul Prahova au admis, marți, excepția necompetenței teritoriale a instanței, invocată din oficiu în acest dosar, și au dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului București, decizia fiind definitivă, informează Agerpres.

Theodor Berna a fost arestat preventiv la data de 19 august 2014 sub acuzațiile de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar cu un prejudiciu de peste 120 de milioane de euro.

Trei luni mai târziu, respectiv în noiembrie, Berna a fost trimis în judecată alături de alte șase persoane și patru societăți comerciale, între care două controlate de el, respectiv SC Tehnologica Radion SRL și SC Teloxim Con SRL.

‘Inculpații, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat în contabilitate operațiuni comerciale nereale urmate de transferuri de bani, cu scopul ascunderii provenienței ilicite a acestora, sume ce ulterior au fost retrase în numerar din conturile unor societăți comerciale de tip fantomă’, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Potrivit procurorilor, valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat rezultat din comiterea infracțiunii de evaziune fiscală este în cuantum de 111.007.553 lei și 395.785.691 lei din săvârșirea infracțiunii de spălare de bani, iar pentru recuperarea acestuia s-a luat măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând inculpatului Berna Theodor, SC Tehnologica Radion SRL și SC Teloxim Con SRL, mai menționează sursa citată.

În luna decembrie a anului trecut, Theodor Berna a fost plasat în arest la domiciliu, iar în luna mai a fost pus sub control judiciar.

Theodor Berna este denunțător în dosarul în care fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, acesta din urmă fiind acuzat că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la administratorul companiei Tehnologica Radion.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.