Secretarul american al Trezoreriei, în vizită la Berlin și Paris

0

Secretarul american al Trezoreriei Jacob Lew se va duce miercuri și joi în Germania și Franța pentru a discuta „calea de urmat” pentru Grecia „în zona euro”, a anunțat marți Departamentul Trezoreriei.

Lew se va întâlni miercuri la Frankfurt cu președintele Băncii Centrale Europene (BCE) Mario Draghi înainte de o întâlnire joi la Berlin cu omologul său german Wolfgang Schäuble, precizează un comunicat, citat de AFP.

Joi după-amiază, responsabilul american va fi la Paris pentru a discuta cu omologul său francez Michel Sapin. „În cadrul întâlnirilor sale, secretarul Lew va discuta cu omologii săi despre economia mondială, precum și calea de urmat pentru Grecia în zona euro”, a declarat Departamentul Trezoreriei.

Grecia și creditorii ei europeni au ajuns luni la un acord preliminar pentru un al treilea plan de ajutor internațional prezentat spre adoptare în schimbul unei serii de reforme drastice din partea Atenei în zilele următoare.

Salutând acest compromis, secretarul Trezoreriei a estimat luni că mai rămân „multe de făcut” pentru a începe să dea roade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.