Obama cere Marii Britanii să rămână în Marea Britanie

Marea Britanie trebuie să rămână în Uniunea Europeană pentru a continua să aibă influență pe scena mondială, a declarat președintele american Barack Obama într-un interviu acordat BBC.

Calitatea Marii Britanii de stat membru al UE ‘ne oferă mult mai multă încredere în soliditatea uniunii transatlantice’, a afirmat Barack Obama. ‘UE a făcut lumea mai sigură și mai prosperă’, a subliniat liderul de la Casa Albă, în interviul acordat filialei BBC în America de Nord.

Premierul britanic David Cameron a declarat anterior că un referendum pe tema ieșirii sau nu a Marii Britanii din UE va avea loc până la sfârșitul anului 2017. Acest referendum va urma renegocierii termenilor existenți privind calitatea de membru a Marii Britanii în Uniunea Europeană. Cameron a spus că va face campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în UE dacă va obține reformele pe care le dorește.

Marea Britanie este ‘cel mai bun partener’ al Americii, a afirmat Barack Obama, salutând disponibilitatea Regatului Unit de a proiecta puterea ‘dincolo de interesele proprii imediate pentru a face această lume mai sigură și mai ordonată’.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.