Nigel Farage militează pentru ieșirea Marii Britanii din UE

Share:

Nigel Farage, liderul partidului antiimigrație UKIP, a anunțat joi lansarea unei ‘campanii de anvergură’ în luna septembrie pentru un vot de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană la viitorul referendum prevăzut până la finalul lui 2017, transmite AFP.

El le-a cerut tuturor susținătorilor ieșirii din UE ‘să se unească’ înainte de a fi ‘prea târziu’. ‘Nu există nicio îndoială că tabăra lui ‘da’ a luat avans’, a avertizat el, reproșându-le atitudinea de expectativă euroscepticilor din Partidul Conservator al premierului David Cameron.

În opinia lui Farage, ‘revine taberei ‘nu’ să dicteze agenda’, iar ‘de vreme ce nimeni nu o face, UKIP va prelua conducerea și va lansa o campanie de anvergură în septembrie’, cu sute de întâlniri publice pe tot teritoriul țării.

‘Acesta nu este un apel pentru a fi desemnat oficial lider al taberei ‘nu’, dar vom lua parte la campanie’, a explicat el.

Premierul David Cameron a repetat în numeroase rânduri că este favorabil menținerii Marii Britanii în UE, dar că nu exclude ‘nimic’ dacă nu va obține în prealabil concesiile dorite. El solicită în special reforme în ce privește accesul imigranților din UE la ajutoare sociale și repatrierea anumitor puteri către Londra.

Conform promisiunii lui Cameron, referendumul va avea loc înainte de sfârșitul lui 2017, dar presa britanică a scris recent că acesta ar putea fi organizat în vara lui 2016.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.