O nouă noapte de violențe la Ferguson

0

Poliția a arestat mai multe persoane la Ferguson, unde ciocnirile între protestatari și polițiști au continuat în noaptea de luni spre marți, în pofida instituirii stării de urgență după violențele izbucnite în acest oraș american din statul Missouri în timpul unei manifestații organizate duminică în memoria lui Michael Brown, un tânăr de culoare ucis în urmă cu un an de un polițist alb, relatează AFP.

Un adolescent de culoare a fost inculpat după ce a tras asupra polițiștilor. El a fost rănit grav de ofițerii care au ripostat la focurile de armă trase de el și se află în continuare în spital, unde a fost dus ‘în stare critică’.

Ciocnirile au continuat în noaptea de luni spre marți, poliția confruntându-se cu grupuri de protestatari pe străzile din acest oraș din Missouri (centrul SUA) unde moartea lui Michael Brown în urmă cu un an a provocat revolte rasiale.

Manifestanții au bătut tobele și au scandat sloganuri, au aruncat cu sticle și pietre în polițiști, care au folosit sprayuri lacrimogene și au arestat mai multe persoane. ‘Polițiștii sunt vizați de pietre și de sticle. Vom continua să sprijinim libertatea de exprimare, însă agitatorii care nu răspund la apelurile de a se dispersa riscă să fie arestați’, a avertizat pe Twitter departamentul de poliție din comitatul Saint Louis, care ține de Ferguson.

Aceste ciocniri au avut loc după violențele care au determinat autoritățile să declare stare de urgență în oraș.

Un schimb de focuri a izbucnit duminică după o manifestație de omagiere a lui Michael Brown. Un tânăr de 18 ani, Tyrone Harris, a fost acuzat pentru atacarea și rănirea unui agent de poliție, atac armat și focuri trase asupra unui vehicul, înainte de a fi rănit cu focuri de armă de trei polițiști care au ripostat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.