Stare de urgență în Ungaria în urma afluxului de imigranți

0

Ministerul ungar de Interne a propus guvernului de la Budapesta declararea stării de urgență, ca urmare a fluxului masiv de imigranți care continuă să treacă frontiera dinspre Serbia.

Anunţul a fost făcut joi de șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar Conform oficialului ungar, propunerea va discutată la ședința de guvern de marțea viitoare, relatează Romaniatv.net.

Janos Lazar a menționat că analizele structurilor de securitate ale executivului indică, în contextul valului de refugiați, o sporire a riscurilor reprezentate de crima organizată, precum și o creștere a riscului unor acțiuni teroriste.

El a precizat de asemenea că 15 septembrie este termenul limită până când trebuie finalizată secțiunea gardului din zona punctului de frontieră Roszke, la granița cu Serbia.

În ultimele 24 de ore încă aproximativ 5.000 de refugiați au sosit la granița dintre Serbia și Ungaria, un număr record pentru o singură zi. Potrivit estimărilor Crucii Roșii, este posibil ca în următoarele zece zile să ajungă în Ungaria alți circa 42.000 de refugiați.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.