Gorghiu vrea un guvern minoritar PNL

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că își dorește un guvern minoritar al PNL care să pună în practică programul de guvernare al acestui partid.

„Mi-aș dori un guvern minoritar al PNL care să pună în practică programul de guvernare pe care noi l-am lucrat destul de mult și pe care l-am făcut public. O parte dintre măsuri reușim totuși să le mai impunem, pe aici, pe colo, forțând coaliția aflată la guvernare să mai accepte și măsuri ale Opoziției, cum de altfel o să reușim noi ca Opoziție într-un final, chiar dacă domnul Dragnea o să își pună semnătura pe proiectul legat de votul prin corespondență. O să reușim și asta până la urmă, pentru că nu poți să repeți greșelile domnului Ponta la infinit. La un moment dat trebuie să le faci pe ale tale”, a declarat Alina Gorghiu, informează Agerpres.

Ea și-a exprimat convingerea că orice guvern ar fi mai bun decât cel al premierului Victor Ponta. „Sunt foarte convinsă că orice fel de guvern este mai bun decât Guvernul Victor Ponta. Ideea de premier înseamnă să fii frecventabil, credibil, înseamnă să nu minți, să nu fii ipocrit, să nu jignești, șamd. În schimb, cred că optimă este varianta unui guvern cu prim-ministru liberal. Da, o echipă tânără, plină de ambiții, cu program de guvernare foarte bine construit, care să rămână într-un parteneriat cu Președinția, cu Parlamentul, cred că poate da acele rezultate pe care România le merită. Și de ce nu, un guvern pe care eu îl văd european. Nu pot să mai gândesc guvernul în funcție de ce își dorește un lider de partid politic sau un anume reprezentant al partidului politic. Nu. Trebuie să te raportezi la mult mai mult decât atât. (…) Sunt convinsă că putem prelua guvernarea cu un guvern capabil. Nu aici e problema de capacitate în a genera resurse umane de bună calitate sau proiecte de politici publice coerente, viabile, de perspectivă”, a adăugat Gorghiu.

Copreședintele PNL precizează că variantele prin care liberalii ar putea ajunge la guvernare sunt demisia premierului, în care nu crede, și moțiunea de cenzură, pentru care nu au suficienți parlamentari care să o adopte.

„Ieri, pe 13 septembrie, de exemplu, au fost 100 de zile din momentul în care Victor Ponta a fost pus sub urmărire penală. Eu cred într-o rețetă europeană. Nu cred în premierul pus sub urmărire penală de 100 de zile care în continuare stă în două ațe și un picior de scaun la Palatul Victoria pentru că domnul Dragnea, de la partid, nu vrea să-l schimbe de frică să nu intre în Opoziție. Eu chiar cred că sunt momente în politică și-n cariera unui om când trebuie să iei niște decizii pentru țară, și nu pentru tine. Că Ponta nu își va da demisia este un lucru pe care încep să îl cred cu tărie după comportamentul constant al domniei sale – bagatelizează și trimite în derizoriu orice fel de demers prin care i se cere această demisie”, a mai spus Gorghiu.

Ea a precizat că PNL a reușit să strângă 1,2 milioane de semnături, pe perioada verii, „din partea unor români care asta își doresc, ca Victor Ponta să plece”. „Varianta doi este moțiunea de cenzură. În acest moment nu avem acea majoritate necesară pentru a fi adoptată moțiunea astfel încât să venim cu un guvern al PNL, dar este exact scenariul pe care mizez. Nu vreau să fiu nici pesimistă în privința moțiunii de cenzură, nici optimistă. (…) Mi-aș dori, dacă reușim să promovăm moțiunea de cenzură, să o voteze un număr suficient de parlamentari”, a explicat Gorghiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.