Daniel Savu candidează la șefia PSD!

Senatorul PSD Daniel Savu a anunţat că intenţionează să intre în cursa pentru şefia partidului. Liviu Dragnea a spus că a luat anunţul drept o glumă, însă senatorul precizează că el a vorbit serios.

„Eu chiar candidez, nu e glumă. Am deja un program cu care vreau să conduc partidul!”, a spus Daniel Savu, pentru STIRIPESURSE.RO.

„Așa cum am anunţat încă de ieri, voi candida la funcţia de preşedinte al PSD, cu prilejul Congresului care va avea loc pe 11 octombrie. În această calitate, vreau să vă supun atenţiei două teme importante, de care cred că depinde viitorul imediat al PSD.

1. Nu trebuie să renunţăm la guvernare. Păstrarea guvernării este soluţia pentru a proteja partidul. Orice discuţie despre ieşirea de la guvernare sau schimbarea premierului este împotriva intereselor PSD şi ale României. Am demonstrat că suntem mai buni decât adversarii noştri politici, că putem aduce creştere economică şi bunăstare… Să nu uităm de ce votează lumea PSD – pentru rezultatele bune de la guvernare şi creşterea economică, pe care începem să o simţim. Suntem partidul cel mai apropiat de pensionari şi de românii care muncesc, de toţi cei ce depind de un salariu pentru a trăi.

2. Să nu cădem în capcanele întinse de adversarii politici, incluzându-l aici şi pe preşedintele Iohannis. Preşedintele Iohannis nu iubeşte PSD, oricât de mult am putea crede acum asta şi nu va numi un nou premier de la PSD, decât dacă nu va avea de ales – adică, dacă victoria noastră în alegeri va fi una clară şi fără echivoc. Pentru asta, trebuie să învingem PNL, să fim mai buni ca ei şi să îi convingem pe români că putem conduce România mai bine.

Putem avea dialog şi cooperare pe teme mari – noi mereu le-am cerut, însă pe de altă parte, să nu uităm că PSD nu susţine aceleaşi lucruri ca PNL sau ca preşedintele Iohannis. Noi susţinem că bunăstarea trebuie să fie pentru toţi, nu doar pentru unii. Noi susţinem că statul trebuie să fie puternic şi dezvoltat, nu mic şi slab. Noi susţinem că nu doar lupta anticorupţie e importantă, ci şi lupta anti-sărăcie şi anti-izolare.”, este mesajul lui Savu pentru cei din PSD.
Senatorul Daniel Savu şi-a anunţat, vineri, la conferinţa judeţeană a PSD Prahova, candidatura la şefia partidului. Liviu Dragnea, care nu şi-a anunţat încă oficial decizai privind intrarea în cursă, a spus că va fi într-o „competiţie serioasă” cu Savu. Ulterior, Dragnea le-a spus jurnaliştilor că a vorbit „în glumă” pentru că a luat „în glumă” anunţul acestuia.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.