Raețchi cere dărămarea zidului Palatului Parlamentului

Share:

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, înscris în cursa internă a liberalilor pentru Primăria sectorului 5, susține că zidul Palatului Parlamentului trebuie dărâmat, astfel încât Parcul Izvor, Parcul Parlamentului și zona Casei Academiei să devină „marea grădină de promenadă” a Bucureștiului.

El propune o dezbatere cu ONG-uri de mediu și arhitecți pe tema necesității unei mari grădini de promenadă în zona Palatului Parlamentului.

„Casa Poporului a înghițit un spațiu uriaș, parțial abandonat, neîngrijit sau acoperit de ciment. Acolo putem rezolva o mare parte din nevoia de spațiu verde a Bucureștiului. Trebuie, înainte de toate, dărâmat zidul inutil al Parlamentului. Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului și Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, și în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în București, pentru că Parcul Carol și Parcul Tineretului se află în apropiere. Există proiecte în acest sens ale unor ONG-uri extrem de active și competente, pe care le vom promova”, explică liberalul, într-un comunicat remis, marți, Agerpres.

Raețchi anunță că va cere tuturor candidaților la Primăria Capitalei să-și asume acest proiect.

„În cursul săptămânii viitoare, vom avea o primă dezbatere pe acest subiect cu arhitecții, specialiștii în mediu și cu cei pasionați de București. Principiile pe care le vom stabili vor fi înaintate candidaților pentru Primăria Capitalei. Pentru mine, ca viitor primar al sectorului 5, acest proiect este unul vital sub raport turistic și urbanistic. Dar, Bucureștiul în ansamblu ar avea enorm de câștigat”, explică el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.