Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, judecați la TB

0

Foștii capi ai fotbalului românesc, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, s-au prezentat ieri la Tribunalul București pentru a da declarații în dosarul „Dezafilierea Craiovei”, în care au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru abuz în seviciu.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt cercetaţi pentru grave infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dar şi de sustragere de sub sechestru au fost audiaţi de către magistratul Otilia Bomboş de la Tribunalul Bucureşti cu privire la faptele ce fac obiectul Rechizitorului nr. 316/P/2011 emis de Direcţia Naţională Anticorupţie Structura Centrală.

Ce a declarat Mircea Sandu la tribunal:

– „Sînt nevinovat”
– „Am condus Federaţia Română timp de 24 de ani”
– „Am atenţionat prin două scrisori Universitatea Craiova că încalcă prevederile Statutului” 
– „În cei 25 de ani cît am condus Federaţia nu am făcut niciodată o presiune pe cineva să voteze cum îi dictez eu” 
– „Universitatea Craiova nu avea posibilitatea de a ataca soluţia de excludere”
– „Din cîte cunosc eu un jucător nu poate pleca de la acel club din propria iniţiativă decît cu acordul clubului sau printr-o decizie a comisiei” 
– „Nu am atribuţii să legitimez vreun jucător de la un club la altul”

Ce a declarat Dragomir:

– „Sînt nevinovat” 
– „Eu eram membru onorific al FRF, fără nicio atribuţie la Federaţie” – „Ultima instanţă sportivă este TAS-ul. Aceasta este recunoscută pe toata suprafaţa pământului”
– „Cred că a fost o strategie din partea Fotbal Club Universitatea Craiova pentru a şicana FRF-ul”
– „Eu eram gură mare şi îl puneam la punct pe inculpatul Mircea Sandu” 
– „Consider că Universitatea Craiova s-a bucurat de soluţia de excludere” 
– „Nu am cunosc faptul că jucătorii erau sechetraţi de către FISC”

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzaţi de: abuz în serviciu contra intereselor persoanelor formă calificată, infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite (art. 13 din Legea nr. 78/2000) şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru precum şi a persoanelor juridice fără scop patrimonial, FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE FOTBAL şi LIGA PROFESIONISTĂ DE FOTBAL, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată şi infracţiunea de sustragere de sub sechestru.

Membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universităţii Craiova în 2011 au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu. Aceştia i-au adus lui Adrian Mititelu un prejudiciu de 15.800.000 lei.

Sursa: gsp.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.